25.03.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Evde Pratik Bardakta Kek Nasıl Yapılır ?

Leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan bardakta kek tarifini umarım beğenirsiniz. Özellikle çocuklar için veya komşularınız için hazırlandığınız özel günlerde çok işinize yarayacak bir kek tarifidir. Afiyet olsun.

Merhabalar

Leziz Yemek Tarifleri’nin sunduğu Bardakta Kek tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemelerimiz:

  • 2 su bardağı
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Hazırlanışı:

3 yumurtayı geniş bir kaba alıp çırpıyoruz ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sıvıyağı yoğurdu ve unu ekleyip karıştırıyoruz kabartma tozu vanilya ve kakaoyu da ilave edip el ile çırpmaya devam ediyoruz. Karışımımız hazır olduktan sonra, fırınımızı 160 derecede ısıtmaya başlıyoruz.

20 kâğıt bardağı bir tepsiye dizip yarılarına kadar karışımımız ile dolduruyoruz. Ardından önceden ısıttığımız fırınımıza veriyoruz.

Diğer yandan 1 litre sütü, malzemelerde görüldüğü kadar şekeri, unu ve nişastayı geniş bir kaba alıp karıştırdıktan sonra vanilyayı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve fırından çıkardığımız keklerimizi bardakları yırtarak tek parça çıkartıp başka bir kaba alıyoruz.

Daha sonra meyvelerin içini çıkarmak için kullandığımız aparat ile, içlerini çıkartıyoruz. Kenardaki muhallebimizin için kremşanti ekleyip 3-4 dakika çırptıktan sonra keklerimizin içine ekliyoruz. Daha sonra üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Bardakta Kekimiz hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ