22.08.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Barilla Kıymalı Lazanya Tarifi

Merhaba bugün sizlerle kıymalı barilla lazanya tarifi paylaşıyoruz. Lazanya yemeği İtalyan mutfağından gelen bir yemek olmakla birlikte çok çeşitli yapılmaktadır. Lazanya tariflerinde genelde domates sosu çeşitleri ve beşamel sos kullanılmaktadır. Biz de Lazanya yapımında beşamel sos kullanarak yapıyoruz. Beşamel sos tarifi de detaylı anlatımlı videomuzun içinde bulunmaktadır. aynı zamanda lazanya tarifinin ana malzemelerinden biri de peynirdir. Biz kaşar peynirini tercih ettik. İtalya mutfağında lazanya yemeği için ricotta ya da mozeralla peyniri tercih edilir. Bunların yanında parmesan peynirde seçenekler arasında bulunmaktadır.

Birçok lazanya tarifi arasında bizim mutfağımıza daha yakın olan kıyma lazanya yapılışını sizlere aşama aşama anlatacağız.

Sizlere kolay lazanya nasıl yapılır videomuzla göstericez. Lezzetli yemekler arasında bulunan lazanya Oktay usta tarafından da çeşitli bir tarifle sunulmuştur. Lazanya Garfield karakteri içinde oldukça sevilen sürekli yemiş olduğu lezzetli bir yemek olarak da aklımızda kalmış olabilir. Kıymalı lazanya yemeğimizi yediğinizde sizlerin de Garfield kadar çok severek yiyeceğinizi umuyoruz. Buyurun Tarifimize

Lazanya Malzemeleri

  • 170gr 10 adet ön pişirmesiz lazanya
  • 100gr rendelenmiş kaşar

Beşamel Sosun Malzemeleri

  • Tepeleme 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 50gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Kıymalı Harcın Malzemeleri

  • 300gr kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Lazanyamızın Yapılışı

Adım-1

Lazanya yapmak için ilk önce kıymalı iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle yağda soğanımızı kavurup üzerine kıymamızı ilave ediyoruz ve 5dk kavrulmuş olan kıymamızın üzerine havuç rendemizi de ekliyoruz. Karıştrıp kapağını kapadıktan sonra bir 10 dk pişiriyoruz.

Adım-2

Süre dolduğunda malzemelerimizin üzerine domates rendemizi ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Adım-3

Geçiyoruz beşamel sosumuzun hazırlanmasına. İlk olarak tereyağımızı tencere alıyoruz ve erittikten sonra üzerine unumuzu ilave ederek kavuruyoruz. Kavurmuş olduğumuz unun üzerine sütümüzü ilave ederek karıştırıyoruz. Malzeme kaynayıp un pişene kadar orta ateşte 5 dk boyunca çırpıcıyla karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine karabiber ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra kaynayan sosumuzun altını kapatıp soğuması için bırakıyoruz.

Adım-4

Lazanyamızı hazırlarken önce tepsimizi yağlıyoruz ve beşamel sostan tepsinin tabanını örtecek kadar alıp yayıyoruz.

Adım-5

Sosun üzerine kıymalı harcımızdan koyduktan sonra lazanyalarımızı üzerine kapatıp tekrar beşamel sosu lazanyaların üzerine yayıyoruz ve yine kıymalı harcımızdan koyup üzerine de rende kaşarlarımızı serpiştiriyoruz ve bu işlemleri her katta yapıyoruz.

Adım-6

Son lazanya hamurlarımızı koyup üzerine beşamel sosumuzu yaydıktan sonra rende kaşarlarımızı üzerine serpiştiriyoruz.

Adım-7

200 C fanlı fırında altı üstü kızarana kadar lazanyamızı 20-25 dk kadar pişiriyoruz.

 Afiyet Olsun

www.evyemegitarifleri.com

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.