18.11.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan bülbül yuvası tarifi ile karşınızdayım. Genelde bu tarz da klasik tatlı tariflerini ağır misafirlere büyükler dedeler amcalar dayılar geldiğinde yapılır.

Tarifimizi detaylı olarak tarifi incelediğinizde yaparken zorluk çekeceğinizi sanmıyorum.

Tarifimizi hem yazılı hemde videolu olarak hazırladık.

Yemeklerin tatlı sonu, çaya da en iyi eşlik edecek bu tarifi aklınızdan çıkarmayın. Şimdiden afiyet olsun…

Buyurun Bu Tarifimizin Videosu

Malzemeler

  • 250gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağı (100ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 su bardağı un
  • Şerbeti İçin Malzemeler
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Üzeri İçin Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • İstediğiniz bir kuruyemiş

Tarifin Adım Adım Yapılışı

Adım-1

Bülbül yuvası tatlımıza başlamadan önce tüm malzemeleri temin edip kolay ulaşabileceğimiz şekilde hazırlamalıyız. Bu tatlımızı hazırlarken bize kolaylık sağlayacaktır.

Adım-2

Önceden eritip soğuttuğumuz tereyağımızı çukur kabımıza alıyoruz. Sıvı yağımızı ekliyoruz. Ardından yoğurdumuzu ve yumurtamızı ekliyoruz. Pudra şekerimizi ilave ediyoruz. Unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek malzememize ekliyoruz.

Adım-3

Tüm malzemeleri ekledikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. İstenilen kıvama gelene kadar hamurumuza un ekliyoruz.

Adım-4

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurumuz istenilen kıvama geldiğinde bezelere ayırarak açmaya başlıyoruz.

Adım-5

Oklava yardımıyla hamurlarımızı açıyoruz. Açtığımız hamurumuzu ister kalıpla isterseniz de bardak yardımıyla yuvarlak bir şekilde ayırıyoruz. Yuvarlak şekilden artan hamurları topluyoruz. (detaylı olarak videoda görebilirsiniz)

Adım-6

Yuvarlak şekilde kestiğimiz hamurlarımızı tepsimize dizmeye başlıyoruz.

Adım-7

Başka bir taraftan, yuvarlak açtığımız hamurlarımızı herhangi bir sıkma ucuyla ortasından parça alıyoruz. Ortalarını tekrar açmak için birleştiriyoruz.

Adım-8

Tepsiye dizdiğimiz yuvarlak hamurlarımızın yani tabanlarımızın üzerine yumurta beyazı sürüyoruz.

Adım-9

Tepsideki tabanlarımızın üzerine halka hamurlarımızı yerleştiriyoruz. Ve yumurta sarısını sürüyoruz.

Adım-10

Hamurlarımızın ortalarına kuruyemişlerimizi koyuyoruz.

Adım-11

Hamurlarımızı 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Adım-12

Diğer taraftan şerbetimizi hazırlamak üzere suyumuzu tencereye alıyoruz. Şekerimizi ilave ediyoruz. Kaynayan şerbetimize limon suyunu ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Adım-13

Kaynarlığı geçmiş tatlımıza ılınmış şerbeti gezdiriyoruz.

Adım-14

Şerbeti döktükten 1 saat sonra tatlımızı servis edebiliriz.

Afiyet Olsun

www.evyemegitarifleri.com

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.