10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Evde Cevizli Baklava Tarifi Ayrıntılı Anlatım

Bayram için hazırladığımız cevizli baklava tarifi videomuz hazır. Diğer tatlı videoları için leziz yemek tarifleri tatlı tarifleri kategorisine göz atmanız yeterlidir. Umarım beğenirsiniz.

Malzemelerimiz:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon
  • 1 paket buğday nişastası
  • 4 su bardağı un
  • 300 gram çekilmiş ceviz

Cevizli Baklava Tarifi Hazırlanışı:

Geniş bir kabın içerisine iki yumurtayı kırıp, süt ve sıvı yağı ekliyoruz, ardından yoğurt ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekliyoruz. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra, kulak memesi kıvamına gelene kadar bu karışımı yoğurup hamur haline getiriyoruz. Bu hamurdan 50 adet beze oluşturuyoruz. Ve bu bezeleri merdane yardımıyla onar onar açıyoruz. Aralarına buğday nişastası dökerek yapışmasını engelliyoruz. Ve katlar arasında cevizi istediğimiz bollukta koyuyoruz.  Onar onar açtığımız hamurumuzu beş kat serip baklavamızı hazır hale getiriyoruz. Ardından hamurumuzu dilimleyip, kenarda kızdırdığımız yağımızı da baklavamızın üzerine döküyoruz. Ardından, önceden ısıttığımız fırınımıza veriyoruz.

Şerbetimiz için 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı suyu ve kaynadıktan sonra da limonu geniş bir kapta hazırlıyoruz. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdiğimiz cevizli baklavamızın üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Cevizli Baklava hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.