27.06.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Etli Nohut Yemeği Tarifi | Etli Nohut Nasıl Yapılır ?

Bu videomuz da sizlere etli nohut tarifi ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.Tariften de anlayacağınız üzere önemli olan etlerin ve nohutun uygun bir şekilde pişmesidir.Umarım tarifimizi beğenirsiniz…

MALZEMELER

  • Yarım kilo nohut
  • 2 Parça kemikli et (250-300 gr)
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

TARİF

Düdüklü tencerenin yarısına kadar suyu doldurduk.Etleri içinde 40 dakika haşladık. Haşlanan etleri bir kaba suyunu bir kaba ayırdık.Akşamdan suya koyduğumuz nohutları düdüklü tencereye alıyoruz ve yarısına kadar su doldurup 15 dakika ocakta haşlıyoruz.Çelik tencereyi ocağa alıyoruz ve içine yarım çay bardağı sıvı yağ ve doğradığımız 3 adet soğanı içine koyup kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşirken salçayı ekliyoruz.İyice karıştırdıktan sonra 15 dk haşlanan nohutları soğan ve salçanın üzerine ilave ediyoruz.Kenara ayırdığımız  et suyunu da üzerine döküyoruz.Sonra tuzumuzu  ve pul biberi ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Nohutlar 5 dk kaynayınca haşlayıp doğradığımız etleri ilave ediyoruz.Tencerenin ağzını yarım kapatarak pişmeye bırakıyoruz.Yarım saat kısık ateşte pişmesi yeterli olacaktır.Dilerseniz içindeki nohutların tadına bakarak ta pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ