18.11.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Evde Limonlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle birlikte hepimizin içini ferahlatacak tarifler vermeye devam ediyoruz, bugün evinizde yapabileceğiniz doğal ve leziz Limonlu Dondurma tarifi veriyoruz.

Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı salep
  • 3 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1,5 limon suyu
  • 2 adet küçük parça limon tuzu

 

Limonlu Dondurma Hazırlanışı

Geniş bir tencerenin içine limon suyu, şeker, limon tuzu, süt, 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1,5 yemek kaşığı salep koyu iyice karıştırın.

Daha sonra tencereyi orta ateşi üstüne koyun ve karışım yoğunlaşıp koyu renk alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın 1-2 dakika kadar böyle pişmesini bekleyin. Ocağın altını kapatın. Rendelemiş limon kabuğunu koyun ve blender yardımıyla çırpın.

Karışımın soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra tencereyi derin dondurucuya koyun. 4-5 saat boyunca, her saat başı karışımı karıştırın. Karışımın buzlanmaması gerekir.

Her karıştırma da biraz daha sertleştiğini göreceksiniz. Tamamen sertleşip dondurma kıvamını alınca servise hazır demektir. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.