19.09.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Halka Tatlısı Başka Deyişle Sokak Tatlısı Tarifi

Genellikle sokaklarda satılan, her pastahanede mutlaka bulunan ve çocuklar başta olmak üzere hepimizin çok sevdiği Halka Tatlısı evde nasıl yapılırmış ona bakacağız bugün, işte tarifimiz;

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 50 gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

 

Halka Tatlısı Hazırlanışı

Halka tatlısının hamurunu hazırlamak için ilk olarak tereyağını suyun içinde eritin. Tereyağı eridikten sonra kaynayan suya unu ilave ederek karıştırın.

Tereyağlı suyun ve unun tamamen birbirine karışmasını sağlayın. Düzgün yapıda bir hamur oluşturunca hamuru soğuması için bir kaseye alın.

Bu arada şerbeti hazırlamak için de suyu tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve kaynatın. Kaynayan şerbete daha sonra şekerlenmemesi için limon suyunu ilave edip altını kapatın.

Ilınan hamuru geniş bir kaseye alıp malzemeleri ilave edip onlarla birlikte yoğurmaya başlayın. Hamura, irmik ve nişastayı ekleyin. Ardından yumurtalardan bir tanesini de katıp yoğurmaya başlayın.

Hamura yumurtayı yedirdikten sonra ikincisini de katıp yine yoğurun. Buda hamura tamamen karışınca son yumurtayı da ekleyip tekrar yoğurup hamuru hazır hale getirin.

Hamuru bir krema poşetine doldurun ve oda sıcaklığındaki (kızgın olursa halkalar kavrulur) yağa halka şekillerinde sıkıp (ucunu yağa batırılmış makasla kesin) en kısık ateşte pişirin.

Son olarak iki tarafı da kızaran tatlıları hemen ardından soğuk şerbete alalım.Afiyet olsun.

Susatmayan Ramazan Şerbeti Tarifi için tıklayın

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.