20.10.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Haşhaşlı Kek Tarifi

Haşhaşlı kek tarifi görünüşü ve tadı ile çok beğenileceğine inandığım bir tarif.Özellikle haşhaşları sayesinde farklı bir tat ve lezzet sağlıyor.İyi seyirler…

MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

Ocağa aldığımız orta boy tencerenin üzerine 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.15 dakika kaynattığımız şerbetin üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra kapatıyoruz.

Geniş bir kabın içine 4 adet yumurtayı kırıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Üzerine bir su bardağı şekeri ekleyip krema haline gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.Krema haline gelen karışıma 1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmik ekleyip karıştırıyoruz.2 yemek kaşığı haşhaşı da ekliyoruz.Karışıma 2 su bardağı un ,1 paket kabartma tozu,1 paket karbonat ve vanilyayı ekliyoruz.Yavaş yavaş çırpıyoruz.Hamur haline getirip sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen bor camın içine döküyoruz.Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.

Bir paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü bir kapta 3 dakika çırparak krema haline getiriyoruz.

Fırından çıkardığımız haşhaşlı keki keserek dilimlere ayırıyoruz ve soğumasını sağlıyoruz.Üzerine kenarda ılıttığımız şerbeti döküyoruz.Kenarda 15 dakika şerbetin emilmesini sağlıyoruz.Sonrasında üzerine krem şantiyi yayıyoruz en üste ister ceviz ister fındık veya haşhaşla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.