Havuçlu Top Tarifi
Merhabalar, leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan havuçlu top tarifi videomuz hazır.Yapımı oldukça pratik ve tadı ise çok güzel olan havuçlu topları 5 çaylarında, komşularınızla yaptığınız günlerde hazırlayabilirsiniz.Çocuklarında severek yediği havuçlu top tarifini zevkinize göre şekillendirebilir içindeki malzemelere katkı sağlayabilirsiniz.Havuçların ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz bu nedenle çocuklarımıza havuçlu top veya kek yaparak yedirmeye özen gösterelim.
MALZEMELER
- 500 gr havuç
- 1 paket hindistan cevizi (75 gr )
- 1 paket petibör bisküvi
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
TARİF
Orta boy bir tencerenin içerisine yarım kilo havucu rendeliyoruz.Yarım bardak suyu ve şekeri içerisine ilave ediyoruz.Ocağa alıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Geniş bir kabın içine petibör bisküvileri döküp üzerine 1 çay kaşığı tarçını ekleyip elimizle ezerek ufak parçalar haline getiriyoruz.Biraz ezildikten sonra içine yarım su bardağı cevizi de ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak kenarda soğuttuğumuz havuçları ilave edip karışımı yoğuruyoruz ve hamur haline gelmesini sağlıyoruz.
Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve hindistan cevizi içinde çevirip etrafının hindistan cevizi kaplanmasını sağlıyoruz.Dolapta bir kaç saat bekletiniz ve her havuçlu top üzerine kürdan batırarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…