10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Italyan Kurabiyesi Tarifi |Fındıklı Damla Çikolatalı Biscotti

Bugün yapacağımız Italyan kurabiyesi iki kere pişirilmiş anlamına geliyor. Adından anlaşılacağı gibi kurabiyeleri iki kez pişireceğiz.

Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin akı üzerine sürülmek için ayrılacak)
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • 1/2 su bardağı kalın çekilmiş fındık
  • 1/2 su bardağı damla çikolata

 Italyan Kurabiyesi Tarifi

 

Kurabiye yapımına başlamak için; eritilerek ılıtılmış tereyağını karıştırma kabına alın, birinin akı ayrılmış 2 yumurtayı pudra şekerini ekleyerek karıştırın.

Malzemeler iyice karışınca unu da yavaş yavaş katın. Vanilya ve kabartma tozunu da una ekleyerek karıştırın ve hamuru ele yapışmayana kadar yoğurun.

Damla çikolataları ve fındıkları da katarak tekrar yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru bütün olarak alın, bastırarak uzun bir dikdörtgen şekli verin.

Kurabiyelerin eşit boyda olması için hamurun her yerinin aynı genişlikte olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta akı sürdüğünüz kurabiyeleri, 180º’de ısıttığınız fırında 30-35 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

İlk sıcağı çıkınca geniş ve keskin bir bıçakla tek hamlede dilimleyin. Dilimlerin iç tarafları yukarı bakacak şekilde tekrar tepsiye dizin.

Üzeri kıtır kıtır olana kadar tekrar pişirin. Soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kurabiye Tarifleri için lütfen tıklayınız..

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.