27.06.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Kabak Tatlısı Tarifi

Leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan kabak tatlısı tarifi videomuzu beğeneceğinizi umuyor ve iyi seyirler diliyorum.

MALZEMELER

  • 2 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süzme bal
  • 4-5 adet karanfil
  • Kaymak

TARİF

Öncelikle bir adet bal kabağını videoda gösterdiği gibi parçalara ayırıp kabuğunu soyduktan sonra bol su ile yıkıyoruz.Geniş bir kabın içine süzdüğümüz kabakları alıyoruz ve kabakların üzerine 1,5 su bardağı şekeri döküyoruz.

Üzerine de 4,5 tane karanfili de ekleyerek kabın üzerini strejle sarıyoruz ve 3 saat kabağın suyunu salmasını bekliyoruz.3 saat sonra kabakları suyunu salmış bir şekilde geniş bir tencereye alıyoruz.Suyunun durumuna göre 1 su bardağı daha su ekleyebilirsiniz.

Kabakların üzerine 1 çay bardağı süzme balı yayıyoruz.Bir taraftan fırınımızı ısıtırken ,kabağı ocağın üzerine alıyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.10 dakika sonra kabakları fırın tepsisine aktarıp fırına veriyoruz.Fırında kabakların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen kabakları isteğe göre soğuk veya sıcak olarak üzerine kaymak,fındık,fıstık, ceviz veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ