20.10.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Kalburabastı Tarifi | Kalburabastı Tatlısı Tarifi | Kalburabastı Yapımı

Leziz Yemek Tarifleri tatlı serisinin sunduğu Kalburabastı Tarifini sizlerle paylaşıyorum. Kalburabastı yapımını burada rende kullanarak yaptık.

Malzemeler:

  • 200 gram tereyağı/margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon
  • 200 gram ceviz içi

Hazırlanışı:

2,5 su bardağı şekerin içerisine suyu ekleyip, yarım limon suyunu da ekleyip 15 dakika kaynatacağız. 200 gram margarini geniş bir kaba alıp yoğurt ve yumurtamızı ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz. Unumuzu yavaşça ilave ediyoruz. Biraz yoğurduktan sonra karbonatımızı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Hamurumuz hazır olduğunda, yuvarlak parçalar halinde şekil veriyoruz. Ardından rende yardımıyla içine ceviz koyduktan sonra orijinal şeklini verip tepsiye diziyoruz.

Önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz. Ardından yeni bir tepsiye alıp üzerine şerbetimizi gezdiriyoruz. Tatlımız hazır.

Afiyet olsun.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.