12.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Kandil Simidi Tarifi

[baslik]MALZEMELER[/baslik]

  • 250 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket mahlepli ve susamlı kabartma tozu
  • Yarım kase haşhaş
  • Yarım kase susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 4,5 su bardağı un

[baslik]TARİF[/baslik]

İlk önce 1 yemek kaşığı limonu kabartma tozunun üzerine ekleyip kenarda bekletiyoruz.

Yumurtanın sarısını geniş bir kabın içine alıyoruz.Üzerine iki yemek kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyerek çok az çırpıyoruz.2 fincan yoğurt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.4,5 su bardağı unu ekliyoruz.Karışımın üstüne limonlu kabartma tozunu ve 250 gr margarini de ekleyip elimizle yoğurmaya başlıyoruz.İyice yoğurarak hamur haline getiriyoruz.Hamuru 30 dakika dolapta bekletiyoruz.

Dolaptan çıkardığımız hamuru ince uzun silindir haline getirip keserek ufak parçalara ayırıyoruz.Bu parçaların her birini elimizle kandil simidi haline getirip akını ayırdığımız yumurtanın içine sürüp sonra susama batırıyoruz.Hazır olan simitleri pişirmek üzere yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Susam yerine haşhaşlı veya çörek otlu yapabilirsiniz.150 derecede ısıttığımız fırına vererek pişiriyoruz.Afiyet olsun

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.