19.01.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Karaköy Poğaçası Tarifi

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 adet yumurta
  • 250 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 su bardağı un

TARİF

Orta boy kap içine 1 paket yaş mayayı alıp üzerine bir su bardağı ılık sütü ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırarak maya ve şekerin süt içinde erimesini sağlıyoruz.Sonrasında kabın kapağını kapatıp 20 dakika oda ısısında beklemeye bırakıyoruz.

20 dakika sonra maya karışımını geniş bir tencerenin içine alıyoruz.Üzerine unu , 250 gr margarini,1 su bardağı ılık suyu,1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 adet yumurtayı ekliyoruz.Yavaş yavaş karıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Sonrasında tencerenin ağzını kapatıp 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.Vaktiniz var ise mayalama süresini daha uzun tutabilirsiniz.Mayalandıkça daha güzel olacaktır.

1 saat sonra hamurumuz kabarmış bir haldeyken havasını alıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Bu ölçülerde 35 eşit parçaya bölmüş oluyoruz.Böldüğümüz hamurları videoda gösterildiği gibi şekil veriyoruz.Bir bıçak yardımıyla poğaçaların üzerini artı şeklinde kesik atıyoruz.Tepsiler kenarda beklerken sos hazırlığı yapıyoruz.

Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ,2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 2 yumurtanın sarısı karıştırarak poğaçaların üzeri için sos haline getiriyoruz.Bu sosu fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürüyoruz.Fırınımızı açıyoruz ve fırın ısınana kadar 15 dakika kadar bekletiyoruz.15 dakika sonra 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına poğaçaları veriyoruz.35-40 dakika pişirme süresinde poğaçalarımız hazır olacaktır.Afiyet olsun

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.