10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Karnıyarık Börek Tarifi

Milföy hamuru ile en sevilen böreklerden biri hiç kuşkusuz karnıyarık böreğidir.Burada Karnıyarık börek tarifi ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir.İç malzemesini kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 5 Parça milföy hamuru (1 Paket)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Böreğimizin iç harcını hazırlamak için 1 kase kaşar peyniri,1 çay kaşığı tuzu ve yarım demet maydanozu bir kabın içinde karıştırıyoruz.Hazırladığımız harcı kenara alıyoruz.

Taze biber ve domatesleri bir kaç parçaya bölerek hazırlıyoruz.

Milföy hamurunun orta çizgisinden kesiyoruz.Kare halindeki milföy hamurunun ortasına 1 kaşık iç harcı koyup kenarlarından birleştirip ters çeviriyoruz ve üst kısmını bıçak yardımıyla açıyoruz.Bu şekilde bütün milföy hamurunu bitirerek tepsiye diziyoruz.Yumurta sarısını fırça yardımıyla üstlerine sürdükten sonra.Susamları serpiyoruz.En son olarak bıçak ile açtığımız yarıkların içine domates ve biberleri koyuyoruz.Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına eriyoruz.Üzeri kızaran böreklerimiz pişmiştir.Afiyet olsun

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.