18.11.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Kozalak Tatlısı Tarifi

Kozalak talısı tarifi videomuz leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanmıştır.Diğer tarifler için kanalımıza bekleriz.

MALZEMELER

  • 500 gr karamelli mısır gevreği
  • 7 adet karamelli çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Kek kalıbı
  • Limon sıkacağı

TARİF

Önce çikolataları benvari usulü (Geniş bir kabın içinde su ocağın üzerinde suyun içinde çikolata koyduğumuz kap) ocakta eritiyoruz.Eriyen çikolataların üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.Tereyağ içinde iyice eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.İyice birine karışınca çikolata ve tereyağ ocaktan alıyoruz ve içine 3 yemek kaşığı balı da ekleyip karıştırıyoruz ve çikolatanın donmaması için ara ara karıştırmaya devam ediyoruz.Gerekirse suyun içinde tekrar ısıtıyoruz.

Geniş bir kabın içine mısır gevreklerini döküyoruz ve üzerine sıcak haldeki çikolatalı karışımı döküyoruz.En önemli bölüme geldik çikolatalar donmadan hamur karıştırır gibi elimizle çikolata ve mısır gevreklerini karıştırıyoruz.Çikolatanın eşit bir şekilde yayılması önemli.

Limon sıkacağı kabını ters çevirip içini kalıp gibi kullanarak mısır gevreği ve çikolata karışımını içine doldurarak sıkıştırıyoruz ve kek kalıbı kağıdının içine çıkarıyoruz.Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Bu tatlı daha çok yılbaşı akşamlarında misafirler için yapılmaktadır.Ancak çok pratik olduğu için istediğiniz zaman yapabilirsiniz.Misafirleriniz beğenerek yiyecektir.Afiyet olsun

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.