27.06.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Lokma Tarifi Adım Adım Videolu Gösterim

Leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan videolarımıza lokma tarifi ile devam ediyoruz.Videomuzu izledikten sonra lokma nasıl dökülür öğrenmiş olacaksınız.İyi seyirler…

MALZEMELER

  • 1 tane yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • 4,5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Lokma Tarifi:

Geniş bir kabın içine 3 su bardağı ılık suyumuzu alıyoruz.İçine yaş maya ve tuzu ilave ederek suda eritiyoruz.Tuzu ve yaş mayayı erittikten sonra karışıma yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.Toplamda 4,5 su bardağı un kullanıp karıştırarak elde ettiğimiz hamur cıvık halde olması gerekiyor.Muhallebi kıvamından çok az daha katı.Hamurumuzun üzerinde kabarcıklar oluşana kadar karıştırıyoruz.Kabarcıklar oluştuğunda (yaklaşık 10 dk yoğurduktan sonra ) hamuru yarım saat sıcak bir ortamda dinlendiriyoruz.

Kızartma yapacağımız kabın içine yeteri kadar yağ döküp kızdırıyoruz.Mayalanan hamuru elimizle sıkarak ve kaşık yardımıyla kızdırdığımız yağın içine atıyoruz.Kızarttığımız lokmaları bir tabağa alıyoruz.Buradaki lokmaları ister şerbetleyerek, isterseniz bal ile veya yeşillik ile tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.

Diğer Tatlı Tarifleri İçin Tıklayınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ