19.07.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Makaron Tarifi |Kakaolu Makaron Nasıl Yapılır

Bugün sizlerle, yakın zamana kadar çok moda olan makaron tarifi göstereceğim. Bir takipçimin makaron nasıl yapılır sorusu üzerine yapmaya karar verdiğim bu lezizi tarif çok hoşunuza gidecektir. Bende kakaolu makaron tarifini yapmayı tercih ettim. Kakaoyu çok sevdiğim için bu kakaolu makaron tercih ettim.

 

Malzemeler

  • 2 orta boy yumurtanın akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 75 gr çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 2-3 damla limon suyu

 

Makaron Dolgu kreması için;

  • 120 gr bitter ve sütlü çikolata
  • 100 ml krema

 Makaron Tarifi Hazırlanışı

Kremayı kaynamasına izin vermeden ısıtın (kaynarsa kesilir ve dolgu kremasının kıvamını bozar. Isınan süt kremasının içine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sonra donması için buzdolabına kaldırın. Makaronların kurabiye kısmını yapmak için; yumurta aklarını kaba alın, tuz ve birkaç damla limon suyu ekleyerek blendarla çırpın. Kar kıvamına yaklaşınca şekeri yavaş yavaş katarak çırpmaya devam edin. şekeri tamamen katınca da iyice kabarması için çırpmayı sürdürün. Bitince,  dolgunun kıvamını anlamak için çırpma telini içine batırın, uç kısım dik duruyorsa kıvama gelmiş demektir, yayılıyorsa çırpmaya devam etmelisiniz.

Toz malzemeyi hazırlamak için; bademleri (kabuklu kullanıyoruz ama renkli makaron yapacaksanız kabuksuz badem kullanın) yarım su bardağı pudra şekeri ile birlikte rondoda çekin. Toz malzemeyi süzgeçten geçirerek azar azar yumurta aklarının üzerine ekleyin. Bu arada süzgeç üzerindeki karışıma, kalan pudra şekeri ve kakaoyu da ilave edin. Bir bölümünü ekledikten sonra karıştırın (kenardan alıp ortaya toplayarak hafifçe bastırın) Kalan malzemeyi de yavaş yavaş ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Pürüzsüz akışkan bir kıvamına gelen kurabiye hamurunu tepsiye sıkın. Bunun için sıkma torbası ya da kalın bir buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.

Hamuru kolay aktarmak içim poşeti uzun bir kabın içine yerleştirebilirsiniz. Poşetin ucunu keserek, olabildiğince yüksek olmasına dikkat ederek (çünkü yayılacak) hamuru tepsiye parça parça sıkın. bitince havanın çıkması için tepsiyi masaya birkaç kez vurun. Üzerinin kabuk tutması için 15 dakika bekletin (1 saate kadar uzayabilir). Parmağınıza bulaşmadığında hazır demektir. Makaronları 170º’de ısıttığınız fırında, üste yakın rafa koyarak pişirin (10 dakika). Üstü sertleşecek altı gözenekli doku haline gelecek. Tamamen soğuduktan sonra makaronları tepsiden alın. Bir makaronun tabanına dolguyu koyun (bir tatlı kaşığı kadar) üzerine diğer makaronu kapatarak hafifçe bastırın. Servise hazır. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.