22.04.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Mayalı Peynirli Karnıyarık Poğaça Tarifi

Merhaba hanımlar bugün sizlere karnı yarık poğaça tarifini anlatacağım. Bu poğaçanın özelliği görünümü farkı çok hoş bir poğaça ve kola kolay bayatlamaz günlerce dışarıda kalabilir.

Yapımı oldukça basit olan bu poğaça tarifin zaten videolu olarak izleyince daha iyi anlayacaksınız.

Pastane poğaçasına göre çok daha hafif olmasına karşın neredeyse pastahane poğaçası kadar leziz.

Buyurun tarifime geçelim.

Karnıyarık Poğaça Malzemeleri

  • 200ml süt ( 1 su bardağı)
  • 200ml sıvı yağ ( 1 su bardağı)
  • 1 yumurta – Sarısı üzerine sürmek için beyazı hamuruna katacağız
  • 1 paket kuru maya
  • 200ml soda
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 600gram un ( Yaklaşık olarak 5 su bardağına denk geliyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( Bunu videodan hatırlarsanız hamuru açtıktan sonra üzerine sürüyoruz)
  • Yarım demet maydanoz

Tarifin Adım Adım Yapılışı

Adım-1

Karnıyarık poğaça tarifimize ilk olarak poğaçamızın hamurunu hazırlayarak başlayacağız bunun için 200ml sütümüzü çukur bir kaba alıyoruz ve üzerine 1 paket kuru maya ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.

Adım-2

Çırptıktan sonra üzerlerine 200ml sıvı yağ ve 1 yumurtanın beyazını ekliyoruz. ve tabiki poğaçalarımızın güzel kabarması için 200ml sodamızı ekliyoruz. Şimdi toplamda 5 su bardağı katacağımız unun 1 bardağını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Adım-3

Mayalanan hamuru ortadan iki eşit parçaya bölüp böldüğümüz parçalardan birini yine kasemize alıp üzerini streç film ile örtüyoruz diğerini setimize alıp 8-9 adet beze çıkartıyoruz.

Adım-4

Bezeleri merdanemiz ile açıyoruz. Yuvarlak bir şekil veriyoruz fakat çok ince açmıyoruz. Orta kalınlıkta olacak. Hamuru bu şekilde açtıktan sonra iki tarafına kesik atıyoruz. ( Bu kısmı daha iyi anlamak için alt taraftaki videoyu izleyebilirsiniz)

Adım-5

İki tarafına kesik attığımız hamurun ortasına peynirli malzememizi alıyoruz ve hamurumuzu kesik attığımız yerlerden tutarak peynir serdiğimiz yerine üzerinden doğru diğer tarafa atlatıyoruz. ( Eğer videomuzu izlerseniz 3 dakika 25. saniyede burayı gayet net anlayabilirsiniz.)

Adım-6

Ardından karnıyarık poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200C lik fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Umarız karnıyarık poğaça tarifimizi beğenmişsinizdir afiyet olsun! 🙂

 

Bir sonraki tarifte görüşmek üzere

www.evyemegitarifleri.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.