27.06.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Mayalı Poğaça Tarifi Videolu Gösterim

Mayalı poğaça tarifi pastane poğaçası benzeri bayatlamayan bir poğaça dır. Herkesin severek yiyeceği mayalı poğaça tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken mayalanma süresini uzun tutmanızdır.


MALZEMELER

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağının dörtte üçü kadar şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yaş maya
  • 13 su bardağı un
  • Yarım kilo kaşar loru (iç malzemesi)
  • 1 Çay bardağı kadar doğranmış maydanoz çok veya az olabilir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber ( isteğe göre)

Mayalı Poğaça Tarifi

Büyük bir kabın içerisinde bir yaş mayayı bir bardak ılık su ile erittikten sonra 1 bardak sıvı yağı  ve şekeri ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Beş yumurtanın 2 tanesinin sarısını ayırarak geri kalanı karışıma ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.5 Su bardağı sütümüzü de ilave edip azar azar unu ekleyerek toplamda 13 bardak un ile hamurumuzu 5 dakika boyunca yoğurarak oluşturuyoruz.Hamurumuz cıvık olacaktır.

Bu hamurumuzu daha geniş bir kabın içine alarak 3 saat mayalanması için sıcak bir ortamda bekletiyoruz.Kabın etrafını örtü ve battaniye ile sarmanız da fayda var.

Üç saat sonra hamurumuzu ,yağladığımız tezgah üzerine çok fazla yoğurmadan küçük parçalara ayırıp koyuyoruz.

Yarım kilo kaşar loru içine maydanoz,tuz ve pulbiber ilave ederek karıştırıyoruz ve iç malzemesi elde ediyoruz.

Küçük parçalara ayırdığımız hamuru çok az açarak iç malzemesini ekleyip kapatıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin içine diziyoruz ve 180 derecede ısıttığımız fırına vermeden önce ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz,isteğe göre susam veya çörek otu ekeleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Diğer Poğaça Tarifleri İçin Tıklayınız.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ