19.07.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Mıhlama Nasıl Yapılır Videolu Gösterim

Leziz yemek tarifleri tarafından mıhlama nasıl yapılır yani kuymak tarifi anlatılmıştır.Umarım tarifimizi çok beğenirsiniz. Karadenizin meşhur kahvaltılık tariflerindendir. Özellikle peyniri, tereyağı ve mısır ununun kaliteli olması çok önemlidir.

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kasesi kadar kolot peyniri
  • 1 çorba kasesine yakın mısır unu
  • 1,5 su bardağı su

Mıhlama Nasıl Yapılır ?

Geniş bir kabın içine 2 çorba kaşığı tere yağını koyup eritiyor ve üzerine 1,5 su bardağı suyu ekliyoruz.Üzerine mısır ununu ekleyip birkaç dakika karışıtırıyoruz. Ocağımızı idareye alıyoruz.Burada önemli olan mısır ununun topaklanmaması dır. Ardından kolot peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.Birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra mıhlama servise hazırdır.Afiyet olsun.

not: Kolot peyniri eğer tuzlu değil ise tuz ilave edebilirsiniz.Bu tarifimizde kolot peynirinde tuz olduğu için tuz ilave edilmemiştir.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler diğer kahvaltılık tarifler için menü bölümünden kahvaltılık tariflere göz atabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.