25.03.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Muska Böreği Tarifi

MALZEMELER

  • 3 adet hazır yufka
  • Yarım kase su
  • 1 kase lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Önce yufkamızı 2 ye katlıyoruz ve baş tarafından itibaren göz kararı yaklaşık 5 cm eninde bıçak yardımıyla kesiyoruz.Yani muska şeklini vermek için uzun şeritler oluşturuyoruz. Hazırladığımız şeritlerden birini açıp baş tarafına bir tatlı kaşığı iç harcı (lor peyniri içine yarım demek maydanozu ince ince içine doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ilave ederek hazırlıyoruz) ekliyoruz.Video da gösterildiği şekilde sarıyoruz.Son tarafını yarım kase suya batırarak yapışmasını sağlıyoruz.

Sarma işlemi bittikten sonra sıra muska böreklerini kızartmaya geldi.Patates kızartması yapar gibi en az 2 su bardağı sıvı yağı kızdırıyoruz ve kızgın yağın içine muska böreklerini atıyoruz.Kızaran tarafları üste gelecek şekilde çeviriyoruz.Kızarttığımız muska böreklerini bir kaseye alıyoruz.dilerseniz yoğurtlu sos ile tüketebilirsiniz.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ