25.06.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Panna Cotta Tarifi Sütlü İtalyan Tatlısı

Panna cotta tarifi , yapımı kolay ama vakit alan vişne soslu nefis bir sütlü italyan tatlısı diyebiliriz. Umarım beğenirsiniz.

 

Malzemeler

  • 400 ml süt kreması
  • 1 paket toz vanilya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe göre portakal veya limon kabuğu
  • 2 adet yaprak jelatin

Sos için:

  • 250 gr vişne veya çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

 

Panna Cotta Tarifi Hazırlanışı

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve sos tenceresine alın. Şekeri de ekleyip pişirin. Sos kaynayınca; sulandırdığınız nişastayı sosa ekleyin.

Sosu blendardan geçirin. Yaprak jelatini soğuk suyun içine alarak yumuşamasını sağlayın. Panna Cotta’nın yapımı için; kremayı tencereye alarak şekeri, vanilyayı, portakal kabuğunu ekleyin.

Kaynayınca kremayı ocaktan alın ve yumuşamış olan jelatini ekleyin. Jelatin tamamen eriyene kadar karıştırın ve süzgeçten geçirerek başka kaba alın.

Panna Cotta, dolduracağınız kaseleri ıslatın ve kremayı dökün. Üzerini streçle örterek 12 saat buzdolabında bekletin.

Tatlının kolay çıkması için dolaptan çıkardığınız kaseleri kaynar su içinde 15-20 saniye tutun. Kenarlarını bıçakla kaseden ayırın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

Hazırladığınız vişne sosunu kenarlarına dökerek servis edebilirsiniz. Panna cotta tarifi hazır.Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.