18.11.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Şekilli Kurabiye Tarifi | Bohça Kurabiye | Fıstıklı Çıkın

Leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan aslında isim olarak fıstıklı çıkın şeklinde biline bir tariftir.Ancak bohçaya benzediği için bohça kurabiye de denilmektedir.Yapımı birazcık zahmetli de olsa tadı harikadır.

MALZEMELER

  • 2 adet buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım kase antep fıstığı

TARİF

Geniş bir kabın içine 2 adet yumurtayı kırıyoruz.İçine 1 su bardağı pudra şekeri ile 250 gr. tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.Karıştırdıktan sonra üzerine 2 paket buğday nişastası, 1 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz.Karıştırmaya devam ediyoruz ve 1,5 su bardağı unu da yavaş yavaş ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamına getiriyoruz.Hamurun üzerini streçle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamuru yoğurma tahtası üzerine alıyoruz.Birkaç dakika yoğurduktan sonra portakal büyüklüğünde bir hamur ayırıp üzerine 1 çorba kaşığı kakao ekleyip yoğurarak koyu kahve rengi olmasını sağlıyoruz.Yoğurmayı müteakip biraz yumuşaması için üzerine yarım çorba kaşı tereyağ ekleyip tekrar yoğuruyoruz.

Diğer hamuru 24 eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlak yapıyoruz.Daha sonra ise videoda gösterildiği şekilde şekil verip içlerine fıstık koyup bohça haline getiriyoruz.Bohça ağzını kakaolu hamur ile fiyonk şeklini veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye veriyoruz.

175 derecede ısıttığımız fırına verip üzeri hafif pembeleşince pişmiş olacaktır.Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.