26.03.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Siron Tarifi | Siron Nasıl Yapılır ?

Artvin yöresine ait olan siron tarifi ile karşınızdayız.İlerleyen zamanda siron hamurunun yapılmasını da sizlere göstereceğiz.Yoğurtlu seven veya sevmeyen olmasına göre sos kısmı değişebilmektedir.

MALZEMELER

  • Siron (yapacağımız kadar)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıcak su

TARİF

Geniş bir bor cama aldığımız sironların üzerine kaynar suyu döküyoruz.(Suyu yumuşatacak kadar döküyoruz)Kenarda 15 dk suyunu çekmesini sağlıyoruz.(yaklaşık 4 barda su döktük)

Ocağa aldığımız tencerenin içerisine sıvı yağ ekliyoruz.Üzerine tereyağını koyarak eritiyoruz.Erittiğimiz yağın yarısını su bardağına alıyoruz.Diğer yarısı ile salçalı sos hazırlamak için ocakta tutuyoruz ve içine salçayı döküyoruz.Kavurduğumuz salçanın üzerine yarım bardak suyu ekliyoruz.Ve sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.

Kenara aldığımız sironların üzerine yine yarısını ayırdığımız sıvı yağ tereyağ karışımını eşit bir şekilde kaşık yardımıyla döküyoruz.Çırptığımız yoğurdu üzerine yayıyoruz.En son olarak hazırladığımız sosu da üzerine döküyoruz.Siron hazırdır afiyet olsun.

Not: Sironu bol tereyağlı sevenler sıvı yağ kullanmayabilir.Tamamen damak zevkinize göre yoğurtlu yoğurtsuz,sıvıyağlı veya sadece tereyağlı yapabilirsiniz.Üzerine çekilmiş ceviz ve fındık  dökülebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ