12.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Leziz Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Leziz yemek tarifleri sizler için hazırladığı sodalı bayatlamayan poğaça tarifi videosunun hoşunuza gideceğini umuyorum. Yumuşacık hazırlanan poğaçaları çocuklarınız ve misafirleriniz severek yiyecektir. Daha farklı tarifler için sitemizdeki diğer tariflere göz atın…

Malzemelerimiz:

  • Yarım su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kurumaya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Susam, haşhaş, çörekotu
  • 5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Bir su bardağı ılık süte bir paket toz mayayı ekleyip çırpıyoruz. 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Çelik bir tencerenin içerisine un ve tuzu ekliyoruz. Ardından şekeri de ilave edip ortasını açıyoruz. Mayanın üzerine bir yumurta akını, sodayı ve sıvıyağı ekleyip çırptıktan sonra tencereye ekliyoruz. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurduktan sonra hamur haline gelince tezgaha alıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  bir tepsiye alıyoruz. Üzerini streç ile kapatıp, battaniyeye sardıktan sonra mayalanması için sıcak bir ortamda 1,5 saat bekletiyoruz.

Mayalanan poğaçalarımızı merdane ile açıp içlerine tereyağı sürüyoruz. Sonra hamuru katlayıp büzüyoruz. Düğüm atar gibi, poğaçayı bitiriyoruz. Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine susam haşhaş ve çörekotu ekleyebilirsiniz.

Poğaçalarımızı 170 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Sodalı Bayatlamayan Poğaça hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.