19.09.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Sucuklu Poğaça Tarifi – Sucuklu Yemek Tarifleri

Sizlerle görünümü çok şık, lezzetli bir poğaça tarifi yapacağız. Sucuklu poğaça tarifi hem görünüm itibari ile hemde lezzet olarak şahane bir hamur işi olacaktır. Eğer sucu seven biri iseniz sucukla yapılan yemekler çok hoşunuza gidiyordur. Ben şahsen sucuklu pideyi çok severim size de ileride sucuklu pide tarifi anlatacağım inşallah.

 Malzemeler

  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 ml maden suyu
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İçi için

  • 300 gr dilimlenmiş sucuk
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri

 Hazırlanışı

Karıştırma kabına aldığınız ılık süte instant mayayı ekleyip karıştırın. Şekeri, sıvı yağı, tereyağını, 1 yumurta akını ve sodayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş katarak hamur kıvamını ayarlayın. 3 bardak sonunda tuzu ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerini streçle örterek kabarana kadar (35-40 dakika) dinlendirin. Kabaran hamuru tekrar yoğurun.

Tepsiye un serpin ve mandalina büyüklüğünde koparacağınız hamurları tepsiye koyun. Un serptiğiniz tezgahın üzerine bir parça hamuru alın, üzerine de un serpin ve arada yön değiştirerek oval şekilde açmaya başlayın. Hamurun ortasında iki parmak boşluk bırakarak iki kenardan verev şekilde kesin.

Orta kısma kaşar rendesi ekleyin. Dilimleyip, fazla yağını almak için fırınladığınız sucukları da ekleyerek kestiğiniz hamurları üzerlerine kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye biten poğaçaları alın ve yumurta sarısı sürün. Bekletmeden 180º’lik fırında üzeri kızarana kadar pişirerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.