10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Tavuk Şiş Tarifi Ev Usulü Videolu Anlatım

  • Videolu Tarifler
  • 07 Haziran 2016
  • Tavuk Şiş Tarifi Ev Usulü Videolu Anlatım için yorumlar kapalı
  • 2.129 KEZ OKUNDU

Kırmızı etten daha çabuk pişen, balık gibi kokmayan ve çok lezzetli bir tavuk şiş tarifi paylaşacağım sizlerle. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet bütün tavuk göğüs
  • 1 yemek kaşığı sulu yoğurt/ayran
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1//2 çay bardağı sıvı yağ

 

Tavuk Şiş Hazırlanışı

Süt veya ayran, domates salçası, zeytinyağı  ile baharatları (damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz). katarak güzelce harmanlayarak sosu hazırlayın. Küçük küçük doğranmış tavuk göğsünün içine sosu ekleyin. Tavuğun sosu iyice çekmesi için yarım saat buzdolabında bekletin. Şişe dizdiğiniz tavukları iki farklı yöntemle pişirebilirsiniz. Hazırladığınız şişleri, altına folyo yaydığınız fırın kabının kenarına dizin ve 180º’de ısıttığınız fırına verin. Bir diğer pişirme yöntemi ise tavada kızartmak. Tavada pişireceğiniz şişlerin boyunu tavaya göre ayarlayın. Tavukları şişe dizin, tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızgın yağda tavukları her tarafı pişene kadar kızartın. Fırında ve tavada pişen tavukları servis tabağına alın. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.