19.09.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Tavuklu Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, damak tadınıza uygun ve her yönüyle besleyici bir tarifle karşınızdayız bugün, Tavuklu Talaş Böreği.

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • Yarım kilo tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet doğranmış domates (kuşbaşı doğranmış)
  • 6 adet kereviz kök yaprağı
  • 4 adet biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar zeytin yağı

 

 

Tavuklu Talaş Böreği Hazırlanışı

Geniş bir tavada yağı ısıtın. Kararı miktarınca tuzu koyup kuşbaşı doğranmış tavuk etini koyup biraz karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Ortalama 15 dakika kadar kızartın.

Etin suyunu bırakıp renginin değiştiğini göreceksiniz. Üzerine doğranmış biberleri atın, 1 dakika kadarda bu şekilde pişirin. Kerevizleri koyup karıştırın ve tavanın kapağını kapatın. Bu şekilde bir müddet daha pişirin. Domatesleri koyun ve karıştırın.

Bu aşamada biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Tavanın kapağını kapatıp bir müddet daha pişirdikten sonra kararı miktarınca kekik koyup karıştırın.

Avuç içinden biraz büyük her bir milföy hamurunun içine yaptığınız tavuk harcından 1-1,5 kaşık kadar koyup köşelerini birleştirin. Birleşen nokta altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, hamurların üstü kızarana kadar pişirin. Tavuklu talaş böreği servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Üçgen Puf Böreği tarifimiz için tıklayın

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.