10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Tavuklu Tirit Tarifi

Kızlar bugün sizlere eski bir tarif olan tavuklu tirit tarifi anlatacağım. Hem lezzetli hemde tutumlu hanımlar için bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu. Hem çok kolay hem çok lezzetli hem de bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bir tarif.

 Malzemeler

 Tabanı için

  • Bayat ekmek

Domates sosu için

  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 silme yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Yoğurt sosu için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tavuk kavurma için

  • 1 bütün tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Tabuklu tirit tarifi hazırlanışı

Kolay ve bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz tarifi hazırlamak için; tavuk ve domates aynı anda pişirilecek. Birinde tavuğu diğerinde domates sosu yapacağınız tavalara sıvı yağı ekleyin. Yağlar kızınca; küçük küçük doğradığınız tavukları tavaya alın.

Doğradığınız soğanı da diğer tavaya alın.Tavuklar iyice beyazlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğanların üzerine de salçayı ekleyin, kavrulunca rendelenmiş domatesleri katın. Domatesler pişince baharatları ve tuzu da ilave edin, sosunuz hazır.

Kızaran tavukların üzerine toz biber ve tuzu ekleyin. Tiriti servis etmek için doğradığınız bayat ekmekleri tepsiye alın ve 190º’lik fırında kızartın. Bu arada yoğurt sosunu hazırlayın. Yoğurdun içine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Kızaran ekmekleri servis tabağına alın, üzerine domates sosu gezdirin (Ekmeklerin ıslanmasını istiyorsanız sosun içine tavuk suyu ekleyebilirsiniz.) Yoğurtlu sosu da ekleyerek en üste tavukları koyun. Kıyılmış maydanozla da süslemeyi tamamlayın. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.