10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Yumurtalı Ekmek Kızartması Videolu ve Resimli Anlatım

Merhaba bugün sizlere çocukluğumdan kalma çok klasik bir kahvaltılık tarifi vericem. Yumurtalı ekmek kızartması.

Çocukken yokluk zamanı annelerimiz bayat ekmekleri bu şekilde değerlendirirdi. Bayat ekmek çöpe atılmaz bu şekilde kahvaltılık hazırlanırdı .

Cidden bayat ekmekle daha güzel oluyor taze ekmek yumurtaya girip çıkınca ıslanıp dağılıyor.

Şimdi tarife geçelim.

MALZEMELER

  • 1-2 Ekmek
    (Ben çavdar ekmeği kullandım)
  • 3-4 Yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Yarımçaybardağı su (Yumurtanın incelmesi ve ekmeğe kolay bulaşması için.)

TARİF

P1370476

Ekmekleri ince ince dilimliyoruz. Çavdar ekmeği benim hoşuma gidiyor bundan dolayı ben çavdar ekmeğini kullandım.

P1370486

Yumurtaları bir tabağın içine kırıyoruz, tuzunu ekliyoruz ve daha kolay çırpılıp dağılması ve ekmeğe bulaşması için 4 yumurta için 1,2 çay bardağı su ekleyip iyice çırpıyoruz.

P1370489

Tavamızı yağlıyoruz. Burada isterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz ben çok az sıvı yağ kullandım ve tereyağı ilave ettim lezzetli ve kokulu olması için.

a

Resimdeki gibi ekmeği iki tarafınıda yumurtaya batırıp tavaya diziyoruz. Tavamızın altı kısık ateşte olsun.

P1370494

Piştikçe ters çeviriyoruz. Ve nar gibi olmadan almıyoruz.

P1370519

Soğumadan hemen çayla beraber yemeye başlıyoruz.

Afiyet olsun

 

Yorumlarınızı bekliyorum

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.