10.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Videolu

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi videomuz hazır.Tarifte et kullanmadım.Yaprak sarması için kıyma veya etin kullanılmasına gerek olmadığını düşünüyorum.Umarım tarifimizi beğenirsiniz.

MALZEMELER

  • Yeteri kadar salamura yaprak
  • 5 su bardağı pirinç
  • 4 orta boy soğan
  • Bir demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 tatlı kaşığı nane
  • 3 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı zeytinyağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Hazırlanışı

Akşamdan salamurayı suya bırakıyoruz ve tuzunun azalması için 2-3 kez suyunu değiştiriyoruz.Bir tencere kaynayan suyun içine salamurayı koyup birkaç dakika yumuşamasını sağlıyoruz ve daha sonra süzüyoruz.Soğuyunca tek tek açıp diziyoruz.

5 Su bardağı yıkanmış pirinci geniş bir kaba alıp içine zeytinyağı,soğan,doğranmış halde maydanoz,domates salçası,tuz,nane ve pul biberi ekleyip iyice kaşık ile karıştırıyoruz.Karıştırırken yumuşak olması açısından 2 su bardağı suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Yaprak sarma iç harcını, (her yaprağa 1 tatlı kaşığı iç harcı) yapraklarımıza sarıp tencere içine güzelce diziyoruz .Dizmeden önce tabanına dilerseniz yaprak serebilirsiniz.Sarma işlemi bitince tencere kenarından 3 su bardağı suyu yavaşça ekleyin ve pişmeye bırakın.Suyunu çektikçe su ilave edin.

Sarmanın sosu için bir miktar zeytinyağı ocakta kızdırıp içine nane ve pul biber ekliyoruz.Sonra bir buçuk limonun suyunu içine ilave edip karıştırıyoruz. Pişmeye yakın sosu sarmaya kaşık kaşık ilave ediyoruz. Zeytinyağlı yaprak sarma hazır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.