16.10.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Ağlayan Pasta Tarifi


MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1,5 kahve fincanı su
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 paket kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

TARİF

3 adet yumurtayı geniş bir kabın içine kırıyoruz ve köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Üzerine 3 fincan şekeri de ekleyip krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Krema haline geldikten sonra üzerine 1,5 fincan suyu ekleyip bir dakika kadar daha çırpıyoruz.Üç kahve fincanı un, 1 paket kakao ve 1 paket kabartma tozunu karışımın üzerine eliyoruz.Eledikten sonra tekrar karıştırıyoruz.

Kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlıyoruz.Kalıbın içine kek hamurunu döküyoruz ve daha önceden 175 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.Piştikten 5 dakika sonra kalıbından çıkarıp,geniş bir bor camın üzerine aktarıyoruz ve keki yere paralel olacak şekilde ortadan ikiye kesiyoruz.Soğuması için kenarda bekletiyoruz.

Orta boy tencere içine 4 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 paket kakao ekleyip toz halinde iken önce birbirine karıştırıyoruz sonra ise üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz.Ocakta karıştırmaya devam ediyoruz.Sos kıvamı alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Ocağı idareye alıp sosun üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.Tencerenin dibinin tutmaması için sürekli karıştırıyoruz.Altını kapattıktan sonra yine ara ara karıştırmaya devam ediyoruz.

1,5 su bardağı süt ile 2 paket krem şantiyi 3 dakika çırparak krem şantiyi hazır hale getiriyoruz.

Soğuyan kekin 2 parçasının da üzerine 1,5 su bardağı ılık sütü kaşık yardımıyla döküyoruz.Alt parçanın üzerine krem şantiyi yayıyoruz ve üzerine ikici parça keki kapatıyoruz.Kapattığımız kekin üzerine kalan krem şantiyi de yayıyoruz.

Soğuyan çikolata sosunun içine yarım su bardağı süt ekleyip çırpıyoruz.Çırptığımız sosu kekin üzerine döküyoruz.Burada önemli olan sosun kendi kendine yayılması karıştırma veya kaşıkla yayma yapmıyoruz.Ağlayan pasta hazır afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ