19.10.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Cheesecake Tarifi Çilekli

Çilek mevsiminde yapacağımız çilekli cheesecake harika bir tarif olacak.  Bende hazır organic çilekler varken çilekli cheesecake tarifi anlatayım dedim. Sizin de çok seveceğinize eminim.

 

Malzemeler

 Taban için

  • 75 gr dondurulmuş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

 Peynirli kısım için

  • 750 gr labne
  • 200 gr krem peynir
  • 3 yumurta + 1 yumurta akı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu veya limon şekeri

Üzeri için

  • 30-40 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Çilekli cheesecake tarifi hazırlanışı

Klasik cheesecakelerden farklı olarak tabanı bisküvi ile değil, hazırlayacağınız hamur ile  yapılıyor. Taban hamurunu yapmak için tereyağını, turta ve tart hamurlarında olduğu gibi donmuş olarak kullanın. Küçük küpler halindeki tereyağını kaba alın ve üzerine toz şeker ekleyin. Yumurtanın sarısını da koyun. (Akı iç harç için kullanılacak.) Vanilya, tuz ve tarçın da koyup malzemeleri karıştırın. Karışımın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Önce topak topak olan karışım sonra hamur haline gelecek.

Hazırladığınız hamuru, tabanına yağlı kağıt konup tereyağı sürülmüş, 26 cm’lik kelepçeli kalıba yayın. Tabanı 15-20 dakika buzdolabında dondurun. Bu arada 180º’ye ayarladığınız fırını ısıtın. Buzdolabından aldığınız tabanı bekletmeden ısınmış fırına koyun. Üstü kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 30  dakika. Pişme süresi fırına göre değişebilir.) Tabanın çabuk soğuması için ıslak bir bezin üstüne alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Bu arada iç harcını hazırlamak için; labne peynirini  karıştırma kabına alın. Üzerine az tuzlu ve az yağlı krem peyniri ekleyin. Peynirleri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Karışımın içine; üç tam yumurtayı ve kalan akı teker teker koyun ve çırpın. Pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon kabuğu, limon suyu ve bir kaşık un ile nişastayı da ekleyin. Tabanı altına su çekmemesi için alüminyum folyo ile kaplayın. İçine su koyduğunuz tepsiye kelepçeli kalıbı oturtun.

Tabanın üzerine karışımı da ekleyin. Kalıbı tepsiyle birlikte 170º’de ısıttığınız fırına koyun. (Tepsideki suyun yarattığı buhar sayesinde cheesecake çatlamayacak. Ne kadar dikkat etseniz de bazen çatlayabilir.) 45 dakika sonunda fırını kapatın ve kapağını açmadan 15 dakika daha cheesecake içinde kalsın. 15 dakika sonunda fırın kapağını aralayın ve cheesecake iyice soğuyana kadar bekleyin. Fırından çıkararak servis tabağına alın. Doğradığınız 8-10 çileği sos kabına alarak üzerine şeker ilave edin.

Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu arada cheesecake’in üzerini çilekle süsleyin. Sosu tamamlamak için, suyun içine nişasta ekleyip karıştırın. Sosun pürüzsüz olması için blendardan geçirin. İçine nişastalı suyu da koyarak kısık ateşte pişirin. Pişen sos oda sıcaklığına gelince cheesecake üzerine gezdirin, silikon fırça yardımıyla her tarafına yayın. Afiyet Olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.