18.07.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Videolu Anlatım

Bayramlarda genelde tatlı açarız, baklava benzeri tatlılardan olan dilber dudağı tatlısının nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak göstermeye çalıştık bu videoda. Leziz yemek tarifleri sunumuyla hazırladığımız dilber dudağını umarım beğenirsiniz. Hamurunun hazırlanışı itibarı ile baklava hamurundan farkı yoktur. İyi seyirler …

Malzemelerimiz:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket buğday nişastası
  • 300 gram çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba 2 yumurtayı kırıyoruz. Süt, sıvıyağ, yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyunun üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar karışımı yoğuruyoruz. Ardından bu hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden bezeler kesip, yarım saat dinlendiriyoruz. Takriben çıkan 30 bezeyi dinlendikten sonra buğday nişastası serperek tek tek açıyoruz. Aralarına bolca buğday nişastası serptiğimiz hamurları üst üste koyup inceltmeye devam ediyoruz. Bir su bardağı yardımıyla kestiğimiz hamurları, ceviz, pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı su ile hazırladığımız harçla doldurup kapatıyoruz. Ardından üzerine 1,5 su bardağı kızgın yağı döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza veriyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve suyu kaynatıp, kaynadıktan sonra yarım limonu da ekleyerek şerbeti hazırlıyoruz. Ardından fırından aldığımız dilber dudağı tatlısı soğuyunca sıcak şerbeti üzerine döküp, soğumaya bırakıyoruz.

Dilber Dudağı hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ