20.08.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi

Yemeklerinizin yanında tüketebileceğiniz, doyurucu, lezzetli ve yapımı kolay Ispanaklı Bulgur Pilavı, pilavımız için gereken malzemelere geçelim.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 1 adet ince doğranmış domates
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • Bir miktar tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir miktar ıspanak (kuşbaşından biraz büyük parçalar halinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı bulgur

 

Ispanaklı Bulgur Pilavı Hazırlanışı

Orta ateşteki tencerenin içine soğan ve tereyağı koyun. Soğanlar kavruluncaya kadar karıştırın. Hafif kavrulunca ocağın altını açın ve karıştırmayı bırakın.

Soğanlar bu şekilde 1-2 dakika kadar kavrulunca ince kıyılmış domatesleri koyun hafif karıştırın ve kavurun. Daha sonra 1 yemek kaşığı kadar salça koyun ve karıştırın.

Domatesler eriyip salçanın çiğ halin gidinceye kadar kavurun. Doğranmış ıspanakları koyun ve tencerenin ağzını kapatın.  1-2  dakika sonra ıspanakları karıştırın.

2 yemek kaşığı bulgur koyun. Ispanaklar ve bulgurlar birbirine karışıp kavruluncaya kadar karıştırın. Karışımın üstünü kapatacak kadar su koyun. Ocağın altını hafif kısın.

Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika sonra yemeği karıştırın ve kapağı tekrar kapatın. Su çekilmeye başladığında 1,5-2 bardak kadar su ekleyin. 10-20 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatın.

Kalan suyu dinlenme aşamasında bulgur çekecektir. Pilavınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.