18.11.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Köstebek Pasta Tarifi

Merhaba hanımlar bugün sizlere yapımı diğer yaş pastalara göre çok daha kolay olan köstebek pasta tarifi anlatacağım.

Çok pratik olan köstebek pasta adı üstünde bir üstü oyularak yapılıyor oyulan yere muz  konuluyor.

Çok lezzetli ve pratik olan çikolata parçacıklı ve muzlu olan bu köstebek pasta tarifi dr. outker markasının köstebek pasta için hazır paketler vermeye başlaması ile baya bi yayıldı.

Bizde bu leziz tarifimizde sizlere detaylı bir şekild ehem yazılı olarak hemde video ile hazırladık.

Buyurn tarife geçelim.

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Köstebek Pasta Kremasının Malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak toz şeker
  • 80gr çikolata
  • Köstebek Pasta İçin Kremşanti
  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak soğuk süt

Tarifin Adım Adım Yapılışı

Adım-1

Köstebek pasta yapımında en önemli noktalardan birisi tabiki kekinin lezzetli olmasıdır. Pandispanyasıda diyebiliriz. Bu kakaolu pandispanyayı yapmaya ilk olarak keki hazırlayarka başlayacağız. Bunun için yumurtaları geniş bir kaseye alalım şekeri ekleyip iyice köpürene kadar çırpalım.

Adım-2

Yumurtaları çırpıp iyice köpürttükten sonra sütü, sıvı yağı ve vanilyayı ekliyoruz. Ardından çırpmaya devam ediyoruz. Burada önemli olan malzemelerin birbirine tamamen karışmalarını sağlayarak homojen bir karışım elde etmek.

Adım-3

Şimdi unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kek hamuru videodaki gibi kıvam aldıktan sonra son ekleyeceğimiz unla birlikte kabartma tozunuda ekleyelim çünkü kabartma tozunun etkisi çabuk geçtiğinden kekimizin kabarmamış olarak fırından çıkmasını istemeyiz. Kek hamurumuz hazır olduktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kek kalıbımıza alıyoruz ve 180C fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Keki fırında çıkartırken dikkat edeceğimiz nokta kürdan testi yapmak.

Adım-4

Şimdi kek soğusun biz bu arada köstebek pastamızın kremasını hazırlayalım. Bu kremanın bir özelliği içinde damla çikolatalar olması. Kesinlikle tadına hayran kalacaksınız. İlk olarak un, nişasta ve şekeri tenceryee alıyoruz ve bu kuru malzemeleri birlikte karıştırdıktan sonra süt ilave ederek ocağın altını açıyoruz.

Adım-5

Şimdi önemli aşamlardan birisi biz köstebek pastanın kremasını hazırlarken kıvam alana kadar sürekli çırpmamız gerekiyor. Eğer çırpmazsak bir süre sonra altı tutacak ve yapışacaktır. Krema kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Adım-6

Şimdi krem şanti hazırlayacağız bunun için marketlerde hazır satılan krem şantileri tercih edebilirsiniz tek yapmanız gereken soğuk sütle birlikte çıprmak. Kıvam aldınta sonra hazırladığımız bu hazır kremayı köstebek pastayla karıştırıyoruz ve ardından bu karıştırdığımız pasta kreması için krem şantiye rondodan geçirdiğimiz çikolatayı veya damla çikolataları ekliyoruz.

Adım-7

Şimdi ise tek yapmamız gereken şey köstebek pastanın üst kısmını bir bıçak yardımıyla oyup içine muzlarımızı dizip hazırladığımız kremayla aralarını ve üzerini doldurmak ve oyduğumuz yerden çıkan kekleri ufalayıp bu doldurduğumuz yerin üzerine dökmek. İşte leziz köstebek pasta hazır afiyet olsun!

Bir sonraki tarifte görüşmek üzere

 

www.evyemegitarifleri.com

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.