Kremalı Fincan Kek – Nasıl Yapılır ?
Hem görsellik hem de lezzet açısından çok zengin bir tarifimiz var bugün sizler için, Kremalı Fincan Kek, dilerseniz hemen malzemelere göz atalım;
Malzemeler
Kek için:
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- Ceviz
- Çilek sos
Kremalı Fincan Kek Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Köpürünce sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpın. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da eleyerek ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Islattığınız kaplara yarısı dolacak şekilde karışımdan doldurun. 160º’deki fırında 30 dakika pişirin.
Pişen keklerin ortasını oyun. Kremasını hazırlamak için; sütü ve toz şekeri ocağa alın. Şeker eriyince unu, nişastayı da ekleyip topaklanmaması için karıştırın.
Koyulaşıp pişen muhallebiyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Sıkma torbasına kremayı alın ve keklerin içine sıkıp, üzerlerini de süsleyin.
Üzerini ceviz ya da çilek sosla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.