09.12.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Tadına Doyulmaz Lazanya Nasıl Yapılır ?

Sevgili hanımlar leziz yemek tariflerimize lazanya tarifi ile devam ediyoruz. Videolu tarifimizi izleyince lazanya nasıl yapılır öğrenmiş olacaksınız. Önemli olan sosunu doğru hazırlamaktır. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun …

Malzemelerimiz:

  • 10 yaprak lazanya
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Beşamel Sos:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Ocaktaki tencerenin içerisine zeytinyağı ilave edip ısındıktan sonra soğan ve sarımsağı üzerine ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı tencereye alıp beş dakika kadar soğan ve sarımsakla birlikte kavuruyoruz. Ardından havuç, domates, salça, tuz ve karabiberi de ilave edip iyice karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine bir çay bardağı su döküp 5 dakika daha pişiriyoruz.

Beşamel sos için orta boy bir tencereye tereyağını alıp, iyice kızdıktan sonra üzerine unu döküyoruz. Yağla beraber kavurup üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz. Ardından tuzu da ilave edip yavaş yavaş kaynayana kadar karıştırıyoruz.

Ardından küçük bir Borcamın içini yağlayıp altına beşamel sosu sürüyoruz. Üzerine lazanyaları sıralayıp tekrar sosu üzerine döküyoruz, ardından kıyma sosu ve kaşar peynirini döküp üzerine lazanya ve beşamel sosu sırasını uyguluyoruz. Malzemeler bitene kadar bu sıralamaya devam ediyoruz.

200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen lazanyayı 2-3 dakika soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Lazanya hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ