18.07.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Muhallebili Güllaç Tarifi Pratik Videolu

Ramazan aylarının özel ve hafif tatlısı güllaç şimdi muhallebili güllaç tarifi olarak sizlere sunuluyor. Güllaç yapımı çok kolay ve hafif olması sebebiyle akşamları yenebilecek, sadece Ramazan aylarında değil 12 ay yenebilecek bir tatlıdır.

Malzemelerimiz:

  • 10 yaprak güllaç yufkası
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Tarçın
  • 2 paket vanilya
  • Bir miktar kiraz
  • Çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 litre süt

Ayrı olarak:

  • 3,5 su bardağı süt
  • Yarım limon rendesi

Hazırlanışı:

1 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı süt,1 vanilya ve biraz limon rendesi, pirinç unu 1 yemek kaşığı da buğday nişastasını bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.

Diğer taraftan 10 su bardağı süt içerisine 2 su bardağı şekeri ekliyoruz. Çok az da Hindistan cevizi de ekleyip şeker eriyinceye kadar pişirdikten sonra 1 paket vanilyayı ekleyip biraz pişirip kenara alıyoruz.

Fırın tepsimize hazırladığımız sütü döküp güllaç hamurlarını ıslatmaya başlıyoruz. Ardından hamurları yuvarlak bir tepsiye diziyoruz. 5 hamuru dizip arasına muhallebimizi dökerek 5 hamuru da bunun üzerine ıslatıp seriyoruz.Her yaprak arasına birer kepçe süt gezdirmeyi de unutmuyoruz. Birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra süsleme aşamasında üzerini fıstık, vişne, nar gibi malzemelerle süsleyebiliriz. Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Muhallebili Güllaç hazır,

Afiyet olsun.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ