16.10.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Patates Böreği Tarifi

       MALZEMELER

  • 5 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3 diş sarmısak

    TARİF

5 adet patatesi soyuyoruz ve kuşbaşı şeklinde küp küp kesiyoruz.

Geniş bir kabın içine 2 adet yumurtayı koyup biraz çırpıyoruz ve üzerine 5 yemek kaşığı yoğurt ile 5 yemek kaşığı unu ,ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve karabiberi ilave edip iyice çırpıyoruz.Bir taraftan da fırınımızı bir taraftan da 240 derecede ısıtıyoruz.Bu karışımı patateslerin üzerine dökerek kaşık yardımıyla iyice karıştırıp.Tepsi veya kelepçeli kalıp içine yayıyoruz.Kalıbın tabanını önce tereyağ ile yağlamayı unutmayalım.

Tepsiyi fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişirdikten sonra bir miktar soğuması için kenara alıyoruz.

Bir kase yoğurt içine 3 diş sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz.

1 tava içine 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip ocakta eritiyoruz.

Patates böreğini elimizi yapmayacak duruma gelince kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz.Pizza şeklinde kesiyoruz.Üzerine yoğurtlu ve sarımsaklı yoğurt ile tereyağ sosu ekleyip servise debilirsiniz.Afiyet olsun

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ