19.09.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Piyano Kek Tarifi | Piyano Kek Nasıl Yapılır

Favori kekleriniz arasına girecek olan piyano kek tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Piyano kek nasıl yapılır merak edenler için videomuzu izlemeniz yeterlidir.

Malzemeler

Kek Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt (içine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao (hamur için)
  • 1 su bardağı süt (200 ml) (Bu miktar keki ıslatmak için üzerine dökülecek olan süt.)
  • 2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)

Piyano Pastanın Kreması İçin Malzemeler:

  • 600 ml süt (3 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml süt kreması
  • 1 paket vanilya

 

Piyano Kek Tarifi Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri bir kaseye alarak çırpın. Yumurtalar beyazlayıp köpürdükten sonra sıvı yağ, süt, vanilyayı ekleyin.

Sonra unu, kakaoyu ve kabartma tozunu da eleyerek diğer malzemelere katın. Tüm malzemeleri mikserle çırpın.

Hazırladığınız kek hamurunu, tereyağı ile yağladığınız tepsiye dökün. 180º fırında 25 dakika pişirin.

Kürdan testi ile piştiğini kontrol ederek fırından alın. Pastanın üzerindeki kremayı hazırlamak için; Un, şeker ve nişastayı sos tenceresine alarak karıştırın. Yavaş yavaş sütü de ekleyerek karıştırın.

Tamamen karışınca kaynayıncaya kadar pişirin (karıştırmaya devam edin), vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.

Kapattıktan sonra süt kremasını ekleyin ve ılınmaya bırakın. Kaynarlığı giden keki oda sıcaklığındaki süt ile ıslatın. Ilınan kremayı tamamen pürüzsüz olması için blendardan geçirin.

Sütü çekmiş olan kekin üzerine kremayı yayın. Üzerini spatula ile düzelttikten sonra kakao serpin.

Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.