19.07.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Portakallı Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizde size nefis ve farklı bir kekten bahsedeceğiz, yerken çıtır çıtır ağza haşhaş gelen, portakal kabuklarıyla lezzetlenmiş enfes bir kek olan Portakallı Haşhaşlı Kek, çayınıza eşlik edecek.

 

Malzemeler

 

Kek İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 kaşık fazla şeker
  • 3 adet yumurta (Yumurtalarınız büyük boysa 2 tane)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt (100ml) veya süt

Çikolata Sosu İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

 

Portakallı Haşhaşlı Kek Hazırlanışı;

Yumurtaları kaseye alıp şekerle çırpın. Köpürünce yoğurdu, sıvı yağı, haşhaşı, rendelenmiş portakal kabuğunu, vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.

İyice karışınca unu ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere katın. Mikserle çırpmaya devam edin, hamurunuz hazır.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve hamuru dökün. 180º’  fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın.

Çikolata sosu yapmak için şekeri, nişasta ve kakaoyu tencereye alın. Karıştırarak yavaş yavaş sütü de katın. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Kıvamını alan sosu ocaktan alıp tereyağı ve çikolatayı ekleyin. (Bu sosu tüm tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz.)

Kaynar sıcağı giden keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve çikolata sosu üzerine dökün.

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.