20.04.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Revani Nasıl Yapılır ? | Revani Tatlısı Tarifi

 

Bu videomuz da sizlere revani nasıl yapılır ayrıntılı bir şekilde gösterilmeye çalışılmıştır. Revani tatlısı tarifi şerbetli yenilebileceği gibi sadece keki de çocuklar tarafından şerbetsiz olarak sevilmektedir.

Malzemelerimiz:

  • 5-6 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket karbonat
  • 1 adet limon

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limon

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencerenin içerisine 6 su bardağı şekeri ekliyoruz. 6 su bardağı suyu da ekleyip kaynaması için ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra yarım limonu ekliyoruz.

Geniş bir kaba kırdığımız yumurtaları çok az tuz ile çırpıyoruz. 1 su bardağı şekeri ekleyip, beyaz köpükler olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sıvıyağ, yoğurt, Hindistan cevizi, un, yarım karbonat, kabartma tozu, vanilya ve irmiği de sırayla karıştırmaya devam ederek ekliyorum. İrmik hamurumuz hazır olmuş oluyor. Tamamlandıktan sonra üzerine yarım limon kabuğunu rendeliyoruz.

Borcamımızı yağlıyoruz. Bir taraftan da fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız karışımı borcama alıp, fırına veriyoruz.

Önceden hazırladığımız şerbeti, 170 derecede her tarafı kızarana kadar pişirdiğimiz revanimizin üzerine revaninin her tarafına birer kürdan deliği açarak, şerbetin diplere ulaşmasını sağlıyoruz. Şerbeti tamamen yavaşça revaniye yedirip, revaniyi soğuması için dolaba alıyoruz.

Revanimiz soğuduktan sonra servise hazır. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Revani tatlısı tarifi bitmiş bulunuyor.

Üzerinde Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ