19.09.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Sakallı Poğaça Tarifi | Saçaklı Poğaça Tarifi

Sakallı poğaça tarifi diğer bir deyişle sakallı poğaça tarifi ile birlikteyiz. Belki çoğumuz ismini bilmeyiz ancak videomuzu izleyince saçaklı poğaça nasıl yapılır öğreneceğiz.

Malzemeler:

 Hamur için:

2 su bardağı süt

1 paket kuru maya

2 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

6 buçuk su bardağı un

 

Üzeri için:

Yumurta sarısı

İç malzeme:

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

300 gr beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Rendelenmiş kaşar peyniri

Sakallı Poğaça Tarifi Hazırlanışı:

Derin bir yoğurma kabına 2 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım su bardağı sıvı yağ ve 6 buçuk su bardağı un azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmaz kıvama gelen hamurun üzeri bir streç filmle kapatılır ve mayalanması için yaklaşık 30-40 dakika beklenir.

Güzelce mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içinde yuvarlanarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir.

Poğaçaların iç malzemesi için derin bir kaba 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, 300 gr rendelenmiş beyaz peynir, yarım demet maydanoz alınır ve yoğurulur.

Poğaçalar soğuduktan sonra görüntüdeki gibi kesilir. Kesilen poğaçaların içerisine hazırlanan iç malzeme doldurulur ve görüntüdeki gibi rendelenmiş kaşar peynirine bulanır.

Çay saatleriniz için poğaçalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.