19.07.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Kek Kalıbında Yalancı Su Böreği Tarifi

Merhaba bu gün sizlere hem şık hem pratik bir su böreği tarifini resimli olarak anlatıcam. Aslında yalancı su böreği.

Ben yaptım misafirler çok beğendi herkes tarifini istedi bende siteye atayım ordan alırsınız dedim.

Buyurun tarif.

MALZEMELER

ANA MALZEME

  •  5 adet yufka

SOSU İÇİN

  • 1 şişe maden suyu (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İÇİ HARCI İÇİN

  • 350 gr lor peyniri
  • Yarım bağ maydanoz

Üzerinede sıvıyağ kullanılacak.

TARİF

P1370687

Bütün malzemelerimizi hazır ediyoruz.

P1370694

Öncelikle sos malzemelerinin hepsi bir kapta iyice çırpılarak hazırlanır.

P1370695

Başka bir kap içerisinde lor peyniri ve ince doğranmış maydanoz iyice karıştırlır

P1370691

Sonra kek kalıbının heryeri iyice yağlanır.

P1370701

Yufkanın bir tanesini kek kalıbına yerleştiriyoruz ancak bu ilk yufkayı sosa batırmıyoruz.

P1370702

İkinci yufkayı ikiye bölelim.

P1370703

İkiye ayırdığımız yufkayı sosa batıralım .

a

Sosa buladığımız iki parça yufkanın bir yarısını kalıbın bir tarafına, diğer yarısını kalıbın diğer tarafına yerleştiriyoruz.

Bu şekilde bir yufkayı kolay olsun diye ikiye bölüp sosladık ve daire şeklinde kalıba yerleştirebildik.

P1370709

Ardından hazırladığımız lor karışımından üstüne serpiyoruz.

P1370710

Peyniri üzerine serptikten sonra aynı şekilde üçüncü yufkayıda ikiye bölüp soslayıp daire şeklinde  içine yerleştiriyoruz.

P1370712

Üzerine tekrar lor peyniri karışımı serpilir.

P1370726

Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra lor olacak şek ilde işleme devam edilir.

En son yufka konulduktan sonra peynir serpilmeyecek ve kalıbın ortasındaki deliği açın.

b

Kalıbın kenarlarından sarkan yufka kalıbın içine katlanır ve kalan sos böreğin üzerine dökülür.

Üzeri streçle örtülüp buz dolabında akşamdan sabah bekletilir.

P1370731

Ertesi gün üzerindeki streçi alın ve üzerine sıvı yağ sürün. 170 derece fırında kızarana kadar pişirin (ortalama 30-40 dk.).

P1370734

Pişme esnasında altının kızarıp kızarmadığını bıçak ile hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.

dc

Afiye olsun.

Tarifi beğendiyseniz yorum yazmayı ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.