18.01.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Supangleli Yaş Pasta Tarifi

Supangleli yaş pasta tarifi hazır.İyi seyirler…

MALZEMELER

  • 1 paket buğday nişastası
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket supangle
  • 1 paket krem şanti
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket bisküvi
  • Bir miktar file fıstık

TARİF

Geniş bir kabın içine 5 adet yumurtayı kırıyoruz ve mikser ile birkaç dakika çırpıyoruz.İçine 1 su bardağı şekeri ekleyip krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Yumurta kokusunun olmaması için vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.Krema haline gelen karışımın içine 1 paket buğday nişastasını ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Bir taraftan da fırınımızı 170 derece de ısıtıyoruz.Kek için tepsiyi margarin veya tereyağ ile yağlayıp karışımı içine döküp fırına veriyoruz.Fırından çıkarttığımız kekin üzerindeki kabukları alıyoruz ve geniş bir bor cama aktarıyoruz.

Supangleyi ocakta kısık ateşte 2,5 su bardağı süt ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynayınca içine 1 kaşık margarin/tereyağ ekliyoruz ve iyici içine işleyince ocaktan alıp sıcak halde kekin üzerine döküyoruz.Güzelce kaşık yardımıyla kekin üzerine yayıyoruz.Hemen üzerine bisküvileri diziyoruz.Ve üzerini aynı ölçüde veya daha büyük bir kapla kapatıp 30 dakika bekleterek bisküvilerin yumuşayıp soğumasını sağlıyoruz.Bu sırada krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 3 dakika çırparak hazırlıyoruz ve onuda dolaba koyuyoruz.

30 dakika beklettiğimiz supangleli kekin üzerine dolaptan çıkardığımız krem şantiyi sürüyoruz.İyice yaydıktan sonra en son üstünü file fıstık ile süslüyoruz.İsteğe göre damla çikolata veya diğer malzemelerle süsleyebilirsiniz.Dilimleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.