16.10.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Sütlü irmik Tatlısı Tarifi | İki Renkli İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısı tarifi veya iki renkli irmik tatlısı adını verebileceğimiz videomuz hazır. Leziz yemek tarifleri tarafından hazırlanan tatlımız oldukça güzeldir. Malzeme ölçüleri tamdır ve misafirler tarafından beğenilmiştir. İyi seyirler, afiyet olsun.

Malzemelerimiz:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencereye 5 su bardağı sütü alıyoruz, şeker ve irmikle birlikte ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp, koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Daha sonra üzerine Hindistan cevizini ve tereyağı ekliyoruz, ardından 2 paket vanilyayı da ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz. Göz kararı küçük bir kısmını kenara ayırıp, içerisine damla çikolatayı alıyoruz ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Yarısından biraz daha az bir kısmını sos tenceresine ekleyip, bir taraftan da kalan bitter çikolataları ocakta benmari usulü eritiyoruz.

Diğer yandan erittiğimiz çikolatayı önceden hazırladığımız kek kalıbına hafifçe yayıyoruz. İrmik tatlısını da üzerine yayıyoruz. Daha sonra ayırdığımız diğer yarısını da ekliyoruz. Daha sonra tatlımızı 4-5 saat dolapta soğutuyoruz. Soğuduktan sonra müsait bir kaba ters çevirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Sütlü İrmik Tatlısı hazır,

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ