12.12.2018 - Leziz Yemek Tarifleri

Tavada Patatesli Kıymalı Rulo Börek Tarifi

Rulo börek tarifi genelde fırında yapılan kol böreği tarzında kıymalı ve patatesli harçla tavada yapılır. Pastahanelerde  oldukça yaygın bir şekilde gördüğümüz bir börektir.

 

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ayran veya süt

Kıymalı-Patatesli İç Harcın Malzemeleri:

  • 250 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Böreğin Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Rulo Börek Tarifi Hazırlanışı

Yağ koyduğunuz tavaya doğranmış soğanı alıp kapağını kapatarak kavrulmaya bırakın. Kavrulunca kıymayı da ekleyip kapağını kapatıp pişirin.

Patatesleri haşlayıp rendeleyin ve kıymalı harçla birleştirin. Pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta çırpın.

Yufkanın üzerine hazırladığınız karışımı eşit olarak gezdirin. Yufkanın bir tarafını ortaya kadar katlayın ve üzerine karışımdan sürün.

Kenarına harç koyarak yayın ve rulo halinde sarın. Yufkayı içe doğru da gül böreği gibi sarın. Yağladığınız tavaya sardığınız yufkayı alın.

Diğer yufkaları hazırlayarak tavanın ortasındaki yufkanın etrafına sarın. Kapağını kapatıp en kısıkta yanan en büyük ocakta, 15-20 dakika pişirin.

Yanmaması için altını kontrol edin. Altı pişince böreği çevirmeden önce üstünü yağlayın. Diğer tarafı da kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Sunucu Seo ve Site Optimizasyonu Geliyoo E-Ticaret Sitesi E Ticaret Tarafından sağlanmaktadır.