16.10.2019 - Leziz Yemek Tarifleri

Taze Fasulye Tarifi | Patatesli Taze Fasulye Nasıl Yapılır ?

Merhabalar Leziz Yemek Tarifleri’nin sunduğu bir çeşit taze fasulye tarifi olan patatesli taze fasulye nasıl yapılır adlı konumuza hoş geldiniz. Videomuzu izledikten sonra kolayca yapabileceğiniz pratik bir ev yemeğidir.

Malzemelerimiz:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 su bardağı sıcak su

Patatesli Taze Fasulye Tarifi Hazırlanışı:

Yarım kilo aldığımız taze fasulyelerin baş kısımlarını temizliyoruz. Daha sonra iki veya üç parçaya ayırıyoruz. Elinizle veya bıçakla temizleyip kesebilirsiniz. Daha sonra tencerenin içerisine alıyoruz ve üzerine 5-6 bardak sıcak suyumuzu ekliyoruz. Ocakta rengi iyice koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.

İki tam soğanı ince ince doğrayıp orta boy sos tenceresine alıyoruz. Üzerine üç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız iri boy patatesi ilave ediyoruz. Soğan ve patatesi birkaç kez döndürdükten sonra üzerine rendelenmiş domatesimizi, bir yemek kaşığı salça, tuz, pul biber ve karabiberi ilave ediyoruz.

Ocakta kaynayan sosu, kaynadıktan sonra diğer tenceredeki fasulyeye ekliyoruz. 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyeler parmaklarımız arasında ezilinceye dek pişirmeye devam ediyoruz.

Sıcak bir şekilde ediniz.

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ